5 Simple Techniques For Yük Dengeleyici Türleri
5 Simple Techniques For Yük Dengeleyici Türleri
Blog Article
Artan kullanıcı sayısına karşın iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamak için yükün iyi bir şekilde dengelenmesi gerekir. Load Balancer, web uygulamanızın trafiğini birden fazla sunucu arasında dağıtmanıza olanak tanıyan bir araçtır.
Load balancer, trafik yoğunluklarını iyi bir şekilde tahmin edebilmekte ve bunların engellenmesini sağlayan bir analitik içermektedir. Tahmin üzerinden ilerleyen analitik, otomasyonu kolaylaştırmakta ve işletmelerin ileriki dönemler için kararlar almasına destek olmaktadır.
Evet, yazılım tabanlı yük dengeleyiciler de en az donanımsal olanlar kadar iyidir lakin bu konuda deneyimlediğim birtakım durumlardan dolayı şunu söyleyebilirim ki karmaşık, trafiğin yoğun olduğu, çOkay kullanıcılı ve çOkay fazla uygulamanın kullanıldığı yapılarda sanal load balancerlar bir yere kadar iyi bir çözümdür. Hatta bazı firmalar dahi
Genel IP adresi ve bağlantı noktası ile bir sanal ağdaki sanal makinelere erişmek için bağlantı noktası iletmeyi kullanın.
“n kadar kullanıcı için uygundur ve destek veriyoruz. Fazlasını da dengeleyebilir lakin herhangi bir sorun yaşadığınızda destek veremeyiz
Tabi tüm bunların yanında kullanıcılardan gelen istek neticesinde yapılacak işin yoğunluğuna göre en uygun sunucularda icraatın sergilenmesi uygulama optimizasyonu açısından oldukça hızlı ve performanslı bir süreç sağlayacaktır.
Yük Dengeleyicilerin hem donanımsal hem de yazılımsal olabildiğinden bahsetmiştim. Şimdi ikisi arasındaki farklara değinmek istiyorum.
Gelen ve giden trafik için aynı genel IP'nin yeniden kullanımı SNAT tükenme riskini artworkırabilir çünkü yük dengeleme ve gelen NAT kuralları kullanılabilir SNAT bağlantı noktalarının sayısını azaltır.
Yükün tek bir sunucuda toplanmasını engelleyerek dağıtılmasını sağlar. Load balancerın yaptığı şey; trafiği kullanıcı ve sunucular arasında paylaştırmaktır.
Load balancer kullanımı sayesinde sisteme ek güvenlik katmanı sağlanmış olur. Trouble yaratacak trafikler oldukça kısa bir zaman içerisinde tutulur ve yok edilir.
Yanıt süresi, sunucunun ne kadar meşgul olduğunun ve ne tür bir kullanıcı deneyiminin beklendiğinin iyi bir göstergesidir. Her sunucudaki aktif bağlantıların miktarı da bazı yük dengeleyiciler tarafından dikkate alınır.
Bir hotspot, genellikle kablosuz bir ağa erişim sağlamak Yük Dengeleyici Nedir? için kullanılan bir noktadır. İnternet erişiminin olmadığı yerlerde veya kısıtlı erişim olan bölgelerde, mobil cihazlar veya kablosuz yönlendir…
IP Hash : Bu algoritma, isteği hangi sunucunun işlemesi gerektiğini belirleyen bir karma işlevi hesaplamak için istemcinin IP adresini kullanır.
Sanal makine kaynağınızın alt ağına veya NIC'sine sahip bir NSG'niz yoksa trafiğin bu kaynağa ulaşmasına izin verilmez. NSG'ler ve bunları senaryonuza nasıl uygulayacağınız hakkında bilgi edinmek için bkz . Ağ Güvenlik Grupları.